Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Narin Güran davasında karar çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Dakika! Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Narin Güran davasında karar çıktı

Son dakika… Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran cinayeti davasında karar açıklandı. Tutuklu yargılanan amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan Nevzat Bahtiyar 6 Yıl 4 ay müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

Son Dakika! Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Narin Güran davasında karar çıktı
Son Dakika! Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Narin Güran davasında karar çıktı

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün başlayan tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, sanıklara son sözleri soruldu.

Tutuklu sanık Yüksel Güran, yüreğinin yaralı olduğunu belirterek, “Rabbim şahidim ve kefilimdir. Kızımın katili olmadım. Bir Allah’ın kulunun yanında kızıma zarar vermedim. Başım diktir. Şu an katilinin yanında cevap veriyorum. Beraatimi istiyorum.” dedi.

 

 

Tutuklu sanık Enes Güran ise her zaman doğruyu konuştuğunu savunarak, üzerine atılı suçları kabul etmediğini ve beraatini istediğini belirtti.

Tutuklu sanık Salim Güran da Narin’in, yeğeni olduğunu hatırlatarak, “Canımdır, bu dünyada ona en son zarar verecek kişi benim. Öküz meydandadır. Kimse öküz buradadır demiyor. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.” beyanında bulundu.

Tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar da “Sayın Başkan’ım Narin’i kesinlikle ben öldürmedim. Cesedi Salim Güran bana verdi. Ben de taşıdım. Taşıma cezası neyse ben razıyım. Yemin ederim kesinlikle ben öldürmedim.” dedi.

Mahkeme heyeti, “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’ın Türk Ceza Kanunu’nun 37/1, 82/1-d,e, 53/1 ve 63. sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Nevzat Bahtiyar’a ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, 4 sanık hakkında verilen cezalarda iyi hal indirimi uygulamadı.

Narin Güran cinayetinin kronolojisi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Yüksel, Enes ve Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış, 4 sanık hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince 23 Ekim’de kabul edilmişti.

Sanıkların yargılanmasına 7 Kasım’da başlanmış, 3 gün süren ilk duruşma, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek 26 Aralık’a ertelenmişti.

İlk duruşmanın ardından cumhuriyet savcısı, hazırladığı 14 sayfalık mütalaayı celse arasında mahkemeye sunmuştu.

Narin ne zaman kayboldu?

Narin Güran Kuran kursuna gitmek için evden çıktıktan sonra bir daha eve dönmedi.  Diyarbakır’da 21 Ağustos 2024 tarihinde yaşanan olayda, önce aile kendisi bulmaya çalıştı, ardından son yılların en kapsamlı arama çalışması yapıldı.

Narin’ cinayetinde önce, amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Muhtarı olan Salim Güran tutuklandı. Güran’a, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Eylül’de yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay’da düzenlenen resepsiyonda ve 3 Eylül’de ise konuk olduğu 24 TV’de Narin’le ilgili açıklamalar yaptı. Tunç, ilk açıklamasında “Adli Tıp’ın birtakım tespitleri var. DNA tespitleri var. Annesi ve babasından kan örnekleri alındı. Ve o araçta, amcasının aracındaki DNA’nın uyuştuğu görüldü. Bu yönde bir rapor var ve bu kuvvetli bir şüphe” sözlerini kullandı. Adalet Bakanı, 24 TV’de de “Narin’in amcasıyla ilgili tutuklama kararı verildiğini, tutuklama kararının bir tedbir olduğunu” belirtti.

Ceset ne zaman bulundu?

21 Ağustos’ta Tavşantepe köyünde kaybolan Narin Güran’ın cesedi, 19 gün sonra bir çuvalın içinde köye yakın bir dere yatağına gömülmüş halde bulundu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin, kaybolduğu gün boğularak öldürülmüştü. Soruşturma sırasında 24 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin bir bölümü daha sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 24 isimden biri itirafçı oldu ve Narin cinayetini anlattı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, ilk ifadesinde, “Narin’in cesedini amcası bana verdi. 200 bin TL teklif etti. Çuvalı alıp dereye götürdüm. Dereye koymam 30 dakika sürdü. Narin’i gömdükten sonra kayıp ihbarı verip arama çalışmalarına katıldım. Salim Güran öldürmeseydi bana “ortadan kaldır” demezdi” dedi. Bu itirafların ardından Narin’in annesi Yüksel Güran ile abisi Enes Güran da tutuklandı. Yüksel, Enes ve Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı, 4 sanık hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince 23 Ekim’de kabul edilmişti. Toplam 12 tutuklu sanığın bulunduğu davada, sanıkların yargılanmasına 7 Kasım’da başlanmıştı.

İddianamede ne vardı?

Narin Güran cinayeti davasında savcılık, 4 sanık için müebbet hapis cezası istedi. İddianame, “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan sanıklar Enes ve Yüksel Güran’ın eylemine uyan Türk Ceza Kanunu’nun 37/1 maddesi delaletiyle Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-d,e, 53/1 ve 63. sevk maddeleri uyarınca, sanıklar Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın eylemine uyan Türk Ceza Kanunu’nun 37/1 maddesi delaletiyle Türk Ceza Kanunu 82/1-e, 53/1 ve 63. sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları, alacakları ceza miktarı nazara alındığında hükümle birlikte sanıkların tutukluluk hallerinin devam edilmesi talep edildi.

Davada hangi deliller vardı?

Narin Venayeti davasında birçok önemli rapor dosyaya girdi. Kovuşturma boyunca bulunan ve sunulan tüm kamera görüntüleri, ifade tutanakları, adli tıp raporları, DNA raporları, olay yeri inceleme raporları, HTS kayıtları, HTS daraltılmış baz analiz raporu ve bu yönde desteklenen bilirkişi raporu, kriminal raporlar, Ulusal Kriminal Büro raporu, görüşme kayıtları, cep telefonları üzerinde yapılan inceleme neticesinde elde edilen veriler, kolluk tutanakları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, olay günü sanıklar Enes, Salim ve Yüksel Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın olay saatinde Arif Güran’ın evi ve civarında bulundukları daraltılmış baz analiz raporu ve bilirkişi raporuyla tespit edildi.

İHA

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Narin Güran davasında karar çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin